Hav udstyret i orden til din vinterbadning eller surfing

Under Corona pandemien blev det en større trend, at mange begyndte at vinterbade i Danmark. Der var mange der fik øjnene op for alle de gode fordele og effekter der er ved at hoppe i det iskolde vand. Det er da også en ubeskrivelig følelse at overvinde sig selv og dukke under i det meget kolde vand og derefter opleve en sitrende kilden og varme i hele kroppen der varer hele dagen. Når du har oplevet det kolde gys, skal du derefter hurtigt have varmen, og her kan en dryrobe være lige sagen. 

Styrk immunforsvaret med vinterbadning

Forskningen har da også bevist, at vinterbadning er godt for immunsystemet fordi det booster det og dermed giver dig større sundhed i kroppen og øger blodgennemstrømningen. Det er faktisk bevist, at det kan forlænge dit liv, hvis du jævnligt vinterbader og udsætter kroppen for det, man faktisk kunne kalde for et kuldechok. Det er et fænomen der hedder hormese, og det betyder, at kroppen bliver udsat for et pres, der gør, at immunforsvaret altid er oppe på dupperne og dermed jævnligt bliver styrket, og dette vil komme dig og din krop til gavn, når andre sygdomme forsøger at invadere din krop.

Hav udstyret i orden

Hvis du dog gerne vil fortsætte med at vinterbade også om vinteren, er det smart at du har dit udstyr i orden, så du ikke begynder at fryse, når du kommer op af vandet. Det er selvsagt altid koldt og lave temperaturer, når du vælger at bade i det kolde vintervejr og derfor kan du hurtigt komme til at blive alt for afkølet, når du er kommet op af vandet. 

Vi foreslår derfor at du bruger en dryrope til at tage på både før vinterbadning og efter du er kommet op af det iskolde vand. Den er dejligt varm og har for på indersiden og er vandtæt på ydersiden og har en dejlig hætte som du kan tage på hovedet. Dermed holder du din krop varm og du kan tage hjem i denne dryrope eller du kan stå og få varmen igen inden du tager dit almindelige tøj på. Der findes også dryropes til børn fra ti til 12 år og derfor kan du også med fordel vælge en dryrope til dine børn.

Surfing 

Har du et eller flere børn, der surfer, er det også en mulighed at vælge en Dryrope til dem efter at de har været ude at surfe. Den giver en behagelig varme og sikrer, at dine børn ikke bliver efterladt alt for kolde og våde efter at de har været ude og være fysisk aktive på vandet i lang tid. Du kan eventuelt stå klar med den, når de kommer ind på land og der dermed ikke går for lang tid, inden de igen er tørre og varme i kroppen. Det vil være en god investering som et basis kit for jer, der vinterbader eller surfer, så kroppen ikke lider skade ved at blive unødigt kold og våd, og dermed kan du og din familie nyde det i fulde drag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*