Træn dit kæledyr

Hvad enten du har hund, kat eller kanin har du mange muligheder for at træne dit kæledyr. Det kan være svært at lære sit dyr at være lydig. Hvis du finder det svært at lære dit dyr kommandoer kan det være en idé at anskaffe sig nogle hjælpemidler, der kan gøre træningen lettere. Til især hunde er der et stort udvalg af udstyr, der kan hjælpe dig med at træne dit kæledyrs lydighed, og lære det avancerede tricks. Med det rigtige udstyr kan det være en hyggelig og sjov oplevelse at lave hundetræning – både for dig og for din hund.  

Lok din hund med godbidder  

Et helt basalt trick, når du skal lære din hund nye kommandoer, er at lokke den med lidt godbidder. Det kan være lettere at få din hunds opmærksomhed, hvis du står og lokker med en snack, som du ved dit dyr elsker. Du kan for eksempel lære din hund at give pote ved hjælp af godbidder. For at få din hund til at give pote skal du tage en godbid og lægge den i din lukkede hånd. Så snart din hund har fået færten af godbidden vil den af sig selv forsøge at åbne din hånd med sin pote. Når den gør dette, skal du rose den. Dette skal du gentage indtil din hund hurtigt lægger sin pote på din hånd. På den måde kan du lære dit kæledyr tricks ved hjælp af godbidder.  

Klikkertræning  

En simpel måde at lære din firbenede ven tricks på kan være gennem klikkertræning. Denne form for træning går ud på at, hver gang din hund udfører den kommando som du ønsker, så bruger du en lille plastikanordning, der giver en kliklyd. Kliklyden opfanger din hund som en positiv forstærkning på sin adfærd. Du kan lære dit dyr at forstå klikkere ved at introducere den for klikeren gennem godbidder. Hver gang du bruger klikkeren giver du hunden en godbid indtil hunden forbinder lyden med noget positivt. En klikker er billig at anskaffe sig, og kan fås i de fleste kæledyrsforretninger. Det er derfor en enkelt måde at komme i gang med at lære dit kæledyr tricks på.  

Det sidste nye 

En nyhed til lydighedstræningen er at anvende teknologi og it til at lære dine firbenede venner tricks. Har du Tik Tok eller andre sociale medier har du sikkert set de korte videoer med hunde, og andre dyr, der gennem et udvalg af knapper har lært at tale med deres ejere. Hver knap repræsenterer et ord, og når kæledyrene trykker på disse knapper, er de i stand til at danne sætninger, og på den måde fortælle dig sine behov. Ved hjælp af disse knapper kan dit dyr altså besvare dine spørgsmål eller fortælle dig om sine behov. Ønsker du at kunne kommunikere med din hund kan træning med teknologi være en sjov tilføjelse til hundetræningen. Hvis det lykkes dig at lære dit kæledyr at anvende sådanne knapper, vil kæledyret have lært et helt nyt og unikt trick.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*