De mest populære stilarter indenfor møbler igennem årene


Afslappet, moderne fra midten af århundredet, traditionel, moderne, nutidig … listen over stilarter bliver ved og ved. Med en række forskellige designs er det ikke altid helt nemt at forstå, hvilke møbler, der vil fungere bedst til dit rum. Vi har forsøgt at lave en forståelig liste over nogen af de mest populære stilarter indenfor møbler igennem tiden.

Hvis du er interesseret i at finde disse stilarter, kan du faktisk købe mange af dem som møbler fra boboonline.dk.

Minimalistisk indretningsstil

Den minimalistiske indretningsstil opstod i Australien og er stadig meget populær der – selvom mange faktisk tror, at den opstod her i Norden, men dette kommer der en forklaring på lige om lidt. Stilen lægger vægt på minimalisme i alle aspekter af boligindretning, fra enkel indretning til neutrale farvepaletter til funktionelle, men ikke flamboyante tilbehør. Alt er strømlinet, enkelt og nødvendigt – selv valget af møbler. Ingen udskejelser.

Skandinavisk indretningsstil

Den skandinaviske indretningsstil rummer også forenklede, men yderst funktionelle rum. Det er også varmt og giver plads til personlige ejendele. Det, der adskiller det fra minimalistiske designs, er, at stilen lægger vægt på overkommelighed og ikke kun nødvendighed. De fleste indretningsgenstande er afrundede møbler, organiske og rene detaljer, samt dominerende sorte og hvide farvepaletter. Det er også præget af afklædte layout og arrangementer. Man kan kalde det en blanding af minimalisme og stilarter fra midten af ​​århundredet.

Shabby Chic indretningsstil

Shabby Chic stil er kendetegnet ved afslappede vibes, luftige lysarmaturer, antikke møbler og en vintage-inspireret charme. Den er inspireret af moderne design, men den har også nogle elementer af nutidigt design.

Eklektisk indretningsstil

Eklekticisme handler om at vælge idéer og inspiration fra en bred og mangfoldig række kilder. Den eklektiske indretningsstil skaber hjem, der er rige med idéer plukket fra design-epoker og stilarter, der spænder over århundreder. Denne stil bringer kontrasterende stilelementer, farver og teksturer sammen for en unik følelse. Dette er valgt af folk, der foretrækker en fed indretning og kan lide at udtrykke sig kreativt. Der er hundredvis af muligheder at vælge imellem, og outputtet vil afhænge af, hvordan stilarterne fusioneres.

For eksempel, hvis du ønsker at skabe en boheme-stil-følelse til din stue, så skal du kende de små detaljer i designstilen og have adgang til de bohome-elementer og møbler, der kan være med til at skabe den følelse. De anvendte baggrundsfarver er normalt neutrale for at give designeren mulighed for at fremhæve tilbehøret og møblerne. Værelser designet med eklektisk stil har flere fokuspunkter og arbejder på at balancere farver og teksturer for ikke at overvælde øjet.

Kernen i den eklektiske stil er at bruge alle stilarterne fra historien og skabe noget friskt, unikt og fascinerende. Det handler om kreativitet og evnen til at bruge sindet frit og innovativt.

Industriel indretningsstil

Industrielt design er en forening af stil og nytte. Som navnet antyder, afslører et hjem i industriel stil byggematerialer, der ellers er skjult som nøgne murstensvægge, rør og genbrugsmaterialer. Designeren forsøger at skabe et stilrent rum med et klart fokus på funktion og nytte, samtidig med at de forsøger at kombinere moderne elementer med en organisk følelse og gammel charme. I boliger i industriel stil kan du finde elementer plukket fra fabrikker og industrier.

Disse hjem har normalt åbne grundplaner, og møblerne er indrettet til at bryde rummet. Det er en af ​​de nemmeste indretningsstile at implementere, da den bygger på en neutral farvepalet og materialer sammen med nogle industrielle elementer. Designeren behøver ikke satse på kosmetiske tricks for at få huset til at se godt ud, da de rå industrielle elementer giver et stærkt statement.

Kernen i industriel boligindretning er at bruge elementer fra fabrikker og industrier med andre designstile til at skabe en indretning, der er skræddersyet til boligejeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*