Du fortjener at arbejde ergonomisk

Hvis du tilbringer det meste af din vågne tid på et sted, skal det være et behageligt sted. Det er derfor, du skal vælge møbler af god kvalitet til dit hjem eller arbejdsplads. Et af de vigtigste elementer på ethvert kontor er skrivebordet. Et ubehageligt skrivebord kan føre til rygproblemer og dårlig kropsholdning, for ikke at nævne at det ødelægger din produktivitet. Vi husker alle at havde siddet ved et skrivebord og have siddet i en slaskende stilling eller forsøgt at arbejde i en mærkelig vinkel. Det holder bare ikke i længden. Det er ligegyldigt, om du arbejder på en computer eller skriver noget ned i hånden; hvis din krop ikke er placeret korrekt, vil du få smerter i et eller andet område efter blot et par minutter. Samtidig vil du også ødelægge din krop på længere sigt. Du har kun et krop hele livet, derfor skal du huske at passe på den. Det gør du blandt andet ved at have et ordentlig skrivebord. Find mange forskellige skriveborde her.

Husk også stolens betydning

Samtidig er det også værd at tænke over en skrivebordstol. Det nytter ikke noget have en godt bord, men en dårlig stol. Du vil enten sidde i en slæbende stilling eller sidde på en måde, der bringer din ryg i fare. Igen, vi kender alle følelsen – du tror, at du sidder lige, og en time senere opdager du, at du har sovet halvt i timen, du har faktisk siddet helt forkert efter blot 5 minutter. Anskaf dig en god stol samt et godt skrivebord for at undgå denne type problemer.

Når du vælger en stol, skal du tænke på følgende:

Stolens højde har stor betydning, alle mennesker er forskellige og det kan være samme stol skal benyttes af flere medarbejdere. Hvis man skal have flere af samme slags, er det også nødvendigt de passer til forskellige typer. Derfor skal den være justerbar, så du kan tilpasse den til din højde eller til en kollegas højde. Det skal helst også være en pæn stol, der er ingen der har lyst til at sidde i noget grimt. Det betyder bare et eller andet for underbevidstheden. Stolens ryg skal også være justerbar, så du kan justere den, så den passer til din ryg. Det er ikke nok kun at kunne tilpasse højden. Du skal kunne have rigtig fodplacering, men også rigtig støtte i ryggen. Stolen skal have et behageligt sæde, det giver næsten sig selv – men der er mange stole som ser pæne ud men man sidder elendigt i. Siden du kommer til at sidde ned meget, har sædet også en betydning. Til sidst skal stolen også have et behageligt armlæn, de skal kunne støtte dine arme så du sidder mest ergonomisk muligt. Alt dette kan du finde hjælp til hos inventarland, ydermere har de også god og hurtig levering. Du behøver derfor ikke vente 100 år hvis dit kontor eller hjem skal have nye møbler såsom skriveborde, stole og m.m.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*