Sådan finder du den bedste serum til ansigtet

Hvis du går rundt og drømmer om en fast og sundere hud, kan du overveje at bruge en serum. Serum er et koncentreret skønhedsprodukt med masser af aktive og sunde ingridienser, som har en positiv effekt på din hud. Ofte er en serum lavet med et konkret formål: Det kan f. eks være at minimere rynker, fjerne pigmenteringer eller urenheder. Der er bredt udvalg af serum på markedet. Vi har samlet nogle tips, så du nemt kan den finde den bedste serum for dig. 

Find en serum, som matcher din hud

Hvis du døjer med nogle bestemte hudproblemer, så bør du lede efter en serum, som kan hjælpe på dette. Har du problemer med dehydreret hud? Måske døjer du med tilstoppede porer? Eller vil du gerne have et anti-aging produkt, som minimere rynkerne? Med en målrettet søgning, vil du uden tvivl finde en serum med den største effekt. Mens nogle typer serum er lavet med ét specifikt formål, er andre lavet til kombineret eller normal hud, og de har mere all-round kvaliteter. Når du målretter din søgning, bliver det også en del nemmere at danne overblik over de mange muligheder. På de fleste webshops kan du lave en filtreret søgning, hvor du kan finde en serum med en bestemt egenskab. 

Undgå farlige kemikalier

Der eksisterer utallige skønhedsprodukter på markedet, men det er ikke dem alle, som er lige gode for din hud. Når du shopper skønhedsprodukter, bør du altid gå efter varer, som er fri for parabener. Parabener bliver brugt som konserveringsmidler i mange produkter indenfor personlig pleje. Parabener har længe været under mistanke for at have en hormonforstyrrende effekt på kroppen, og nogle typer parabener er ulovlige i Danmark. Selvom at mistanken ikke er 100% videnskabeligt certificeret, er det altid bedst at være på den sikre side, og vælge produkter som er fri for parabener. 

I nogle tilfælde kan det også være en god idé at undgå sulfater. Sulfater er et almindelig stof i mange skønheds-  og plejeprodukter, da sulfater er et vaskeaktivt stof, som bliver brugt til at rense hud og hår. For nogle kan sulfater dog bidrage til yderligere udtørring af huden, fordi sulfaterne kan fjerne hudens naturlige evne til at producere fugt. Sulfater er ikke en sundhedsmæssig risiko, men kan – i kombination med andre ingridienser i et plejeprodukt – være skidt for huden. Hvis du døjer med tør hud, bør du især undgå sulfater. Det samme gælder for udtørrende alkoholer.

Naturlige mineraler og vitaminer

En god serum indeholder masser af sunde, naturlige vitaminer og mineraler. Du kan f. eks få en serum med risestrakt og ginseng, som har en positiv effekt på rynket hud. Hvis du køber en serum med C-vitamin, vil du opleve, at den har en god effekt på farveforskelle og pigmenteringer. E-vitamin reparerer skaden og har en beroligende virkning på irriteret hud. Dragefrugtekstrakt har en genopbyggende virkning på huden, og giver den et sundt og stærkt fundament. Det er blot et lille udsnit af hvad naturlige vitaminer og mineraler kan gøre for huden. Listen er lang, og der er masser at gå på opdagelse i. God fornøjelse med at finde den bedste serum for dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*