Psykoterapi er en god behandlingsform

Psykoterapi er en behandlingsform, der har vist sig at have mange fordele. Det er især en god behandlingsform, hvis du lider af depression eller angst. Psykoterapi kan hjælpe dig med at få øget indsigt i dine tanker og følelser, og det kan hjælpe dig med at finde frem til de problemer, der er årsagen til din angst eller depression. Psykoterapi kan også hjælpe dig med at finde strategier til at tackle dine problemer på en bedre måde. Find psykoterapi i København af certificeret terapeut og få hjælp til dine problemer

Sådan foregår psykoterapi

Psykoterapi kan foregå på flere forskellige måder. Ofte vil psykoterapeuten bruge en kombination af forskellige terapeutiske metoder. De mest almindelige terapeutiske metoder er samtaleterapi, kognitive terapi og behavioristisk terapi. Psykoterapien vil typisk vare ca. 50 minutter om ugen i et halvt år til et helt år, men det kommer selvfølgelig an på hvad det er du har brug for – så det er meget individuelt. Det kan dog tage tid at grave dybt i sindet og komme problemerne nært. Oftest dukker der også andre problemer op undervejs, som man ikke lige havde tænkt over før man gik i gang med behandlingen.

Du er ikke dum eller ikke god nok fordi du har brug for terapi

Det er også super vigtigt at huske på der ikke er nogen skam forbundet med at søge behandlings fordi man har det svært. Faktisk kræver det en stor mængde mod og ufattelig stærk mental styrke. Det er ikke nemt at bede om hjælp, hverken når man har det svært eller nemt. For mange går tingene op og ned, men man overlever stadig og lever lidt dag til dag. Det er helt normalt ikke at kunne se lyset for enden af tunnelen, men netop derfor kan psykoterapi være en fantastisk behandlingsform. Psykoterapeuten vil der være med til at guide dig igennem dine problemer og hjælpe dig med at finde nye måder at tackle tingene på. Det er meget normalt ikke at vide hvad man skal gøre eller have brug for råd, vejledning og støtte fra en professionel. Det er okay at føle sig overvældet, forvirret og desperat. Det er okay at have angst eller depression. Det betyder ikke at man er et dårligt menneske. Du fortjener at få det bedre – psykoterapi kan hjælpe dig med at finde vejen derhen. Der findes mange behandlere og forskellige former som du kan gøre brug af.

Disse ting kan du være opmærksom på, hvis du føler livet kan være svært

Symptomer på, at man har brug for psykoterapi, kan være, at man har svært ved at håndtere sine følelser, eller at man ofte er ked af det. Man kan også have problemer med at sove, eller man kan have problemer med at spise. Mange mennesker med angst eller depression oplever også, at de ikke kan koncentrere sig, eller at de tit føler sig utilstrækkelige. Det er ikke følelser, som man nødvendigvis skal have hele tiden. Nogen gange føles livet sort og gråt, men hvis det hele er sådan har man brug for hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*