Derfor skal du vælge et plankebord til din spisestue

Står du og overvejer at udskifte dit gamle spisebord? Der kan være mange grunde til at gå på jagt efter et nyt bord at nyde sine måltider ved. Måske er det gamle slidt og plettet? Eller også er det for småt, fordi familien er blevet større. Det kan også være, at du blot ønsker at indrette dit hjem på en ny måde. Spisebordet er et stort møbel, der ofte kan være afgørende for udtrykket i spiserummet. Derfor er det også ekstravigtigt, at du vælger det rigtige spisebord til dig og dit hjem.

Plankeborde er i dag blevet et vældigt populært valg. Derfor finder du her alle fordelene ved at vælge et plankebord til dit hjem.

Plankebordets mange fordele

Der er mange fordele ved at vælge et plankebord, når du skal vælge dit nye spisearrangement. Ved at købe et bord af olieret træ, får du nemlig et bord, der kan holde til slid og er vandafvisende. Det kræver dog en smule vedligehold i begyndelsen, hvor du selv skal oliere træet, men når træet er mættet, vil du til gengæld få et smukt, olieret træbord af høj kvalitet, som kan tåle hverdagens most.

Personliggør dit nye spisebord

Forskellige familier og mennesker har forskellige krav og ønsker til deres spisebord. Dette gælder såvel design som funktionalitet. Med et plankebord kan du sammensætte dit nye spisebord præcis som det passer dig og din familie. Når du vælger et plankebord, kan du nemlig selv vælge både formen, farven og benene på spisebordet og på den måde personliggøre det.

Form og opbygning

Plankeborde kan være bygget forskelligt op. Nogle er sammensat af flere planker imens andre er lavet af ét stort stykke træ. Dette er altså også noget, du personligt kan tage stilling til i forhold til, hvad du bedst kan lide. Derudover kan bordet være formet på flere måder: Nogle træborder bliver skåret til, så de får den klassiske firkantede form, imens andre beholder træstykkets oprindelige form. Dette skaber et mere dynamisk og naturligt udtryk. I forhold til form og opbygning bør du altså overveje, hvilken model, du bedst kan lide dels æstetisk, men også praktisk.

Farve og oliering

De fleste træborde er i dag lavet af egetræ. Dette er en smuk træsort, som derudover også er meget holdbar og modstandsdygtig. Rent træ er dog meget sart og vil hurtigt absorbere de ting, der måtte blive spildt på det. Derfor er det vigtigt at bordet bliver olieret. Denne oliering kan både bidrage praktisk i forhold til lettere rengøring, men også æstetisk. Du har nemlig mulighed for at vælge olier af forskellig farve, der enten forstærker træets eget udtryk, gør det mørkere eller lysere.

Meget mere end et spisebord

Plankeborde er dog meget mere end blot spiseborde. Gennem personliggørelsen af bordet, kan du også vælge, hvilke ben, der skal sættes på bordet. Derved kan bordpladen let laves om til et sofabord. Det vil også kunne laves til et kontorbord, hvor du vil kunne have dit it- og teknologiudstyr stående. Det er altså kun fantasien, der sætter grænser, når du skal købe et nyt plankebord til dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*