Hvordan passer du bedst på dit hår?

Hvis du nogensinde har set reklamer, har du nok ikke kunne undgå at se reklamer for hårprodukter, hvor de svinger med deres velplejede hår, der skinner i lyset. Sådan noget hår, er der ikke mange, der har, for der er faktisk ikke mange, der lige ved nok om hårpleje til at opnå det. Det kan du læse mere om her eller på https://www.beautycos.dk/haarpleje.

Husk hårpleje: tag til frisøren ofte nok

Alle kender følelsen af ens hår, når man lige har været til frisør. Det er blødt og rent og lækkert. Det er fordi frisøren ved, hvordan man skal pleje dit hår. Hvis du ikke har nogen ide om, hvordan du skal pleje dit hår rigtigt, så er det en god ide at spørge din frisør. Mange mennesker går heller ikke til frisør ofte nok, fordi de tænker, at de ikke har brug for det, før de vil ændre noget ved deres hår. Men det er vigtigt at gå til frisøren ofte nok. Hvis du har splittede og slidte spidser er der nemlig intet andet at gøre end at klippe spidserne af. Mange hårplejeprodukter reklamere med at kunne redde spaltede spidser, men det er der altså ikke noget, der kan.

hårpleje

Brug det rigtige hårpleje

Der findes ikke to, der har ens hår. Alle typer af hår kræver forskellig pleje, fordi de møder forskellige problemer. Derfor er det første step til rigtig hårpleje at finde ud af, hvilken type hår du har. Og den inddeling er mere kompliceret, end du tror. Du har nemlig ikke bare krøllet eller glat hår, tykt eller tyndt. Der findes rigtig mange underkategorier, og du kan finde rigtig meget om det på nettet. Der er nogle produkter, som alle har godt af. Det er f.eks. olie og hårkur. Hårolie er super godt for håret og skal gerne bruges en gang om dagen. Hårkur er også super lækkert, og man kan godt finde på at bruge det, hver gang man går i bad, men det er faktisk kun 1 gang om ugen, at det skal bruges som udgangspunkt.

Vask håret mindre

Du kan godt gør for meget i hårpleje. Dit hår er rigtig godt til at pleje sig selv. Derfor er det vigtigt, at du ikke vasker det alt for ofte, da det så vil vaske nogle af de gode olier væk, som hovedbunden selv producerer. De fleste skal faktisk kun vaske sit hår ca. 2 gange om ugen, men mange vil opleve, at deres går bliver meget fedtet i løbet af de dage, man ikke vasker det. Det er, fordi du har vænnet dit hår til, at du vasker det for ofte. Derfor kommer der en overproduktion af olien, fordi du vasker den væk alt for ofte. En god ide kan være at vænne sit hår langsomt til kun at blive vasket (og skyllet) 2 gange om ugen. Det kan være du lige nu vasker hår hver dag, så kan du gå ned til at gøre det 5 gange om ugen eller hver anden dag og fjerne dage indtil du kun vasker det 2 gange om ugen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*