På udkig efter noget unikt? Prøv Maileg nisser!

Når det er ved at være juletid, er det tid til at finde julepynt frem eller købe det, hvis man ikke har det i forvejen. Der er næsten ikke noget som helst mere ikonisk ved juletid end de nisser, der pludselig dukker op i film, sange og pynt. Af sidstnævnte er der en bestemt virksomhed, der i særlig grad har skabt et navn for sig selv gennem sine nisser; Maileg. Måske har du hørt om dem, måske ikke, men i slutningen af dette indlæg, vil du være meget mere velkendt med deres nisser.

Mailegs baggrund

Ideen bag Maileg var at skabe pyntegenstande rettet mod voksne til hjemmet, men børnene var ikke glemt i dette. Det var nemlig også ideen at skabe legetøj af en unik karakter til børn, hvor det største fokus blev lagt på at specialdesigne disse kollektioner, hvad enten de er til de store eller til de små. Specialdesigne dem sådan, at man ville opnå en oplevelse af autenticitet, som man ville have oplevet for adskillige årtier siden, hvor man selv lavede gaverne, man gav til dem, man holdt kær.

maileg nisse

De højtelskede Maileg nisser

Denne idé er stadig i live i bedste velgående disse dage, hvor det i særlig grad er de bredt anerkendte Maileg nisser til pynt og dekoration, der driver salg hvert år nær juletid. Hvad enten de bruges som dekoration, pynt eller legetøj, er det klart fra deres håndværk, at de er skabt med stor omsorg og kærlighed, sådan at det ikke blot er endnu et eksempel på noget upersonligt samlebåndlegetøj.

Skaberen af Maileg, Dorthe Mailil, tilsammen med sin daværende kæreste, kom på den tanke, at den julepynt, hun havde for vane at lave selv, havde godt potentiale. Kæresten, som nu er hendes mand, stod for økonomien i firmaet, mens Dorthe Mailil stod for designet.

Sådan holdes mærket i live

Dorthe Mailil ønsker ikke blot at skabe det samme år for år. I stedet for på den måde at fastlåse sig selv i bestemte kollektioner og hvile i det allerede skabte, laver hun noget nyt hvert år. Nye kollektioner med nye nisser sådan at du har noget nyt at føje til din samling, når julen står for døren.

En stor succeshistorie

At Maileg har været en succes er der ingen tvivl om. Disse dage producerer de ikke kun nisser, men også mus, kaniner og mange andre former for legetøj. Der sælges disse dage over 800 forskelligartede varer til mere end 5000 forhandlere i mere end 50 forskellige lande. Blandt disse er selvfølgelig Danmark, men også Tyskland og endda USA. Maileg sælger nemlig på hvert eneste kontinent bortset fra Afrika og Sydamerika.

Til trods for hvor meget der er sket i de over tyve års drift, er der mindst én ting, der til stadighed er det samme. Det er nemlig, at Dorthe Mailil stadig er medvirkende i at designe de nye produkter. Her bruger hun mange af sine egne oplevelser som inspiration til nye stykker legetøj.

Er du nysgerrig efter noget særligt julepynt eller legetøj, er det en god idé at tage et kig på Mailegs sortiment.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*