Vil du være den næste vinder af Tour de France?

Har du fulgt tæt med i dette års Tour de France? Jublede du af glæde, da Vingegaard sejrede som den anden dansker i historien? Nu er du blevet inspireret til selv at følge drømmen. Hvis ikke drømmen om at blive den næste mandlige vinder af Tour de France, så i hvert fald professionel cykelrytter. 

Men du kommer ikke langt uden hverken cykel, cykeltøj til herrer eller træning. Så inden du ifører dig din farfars gamle speedos og hopper på den slidte krikke fra kælderen, er det en idé at læse med her.

Hav cykeltøjet i orden

Hvis du virkelig mener det, er det rart at have styr på dit cykeltøj helt fra start. Kigger du rundt på nettet, finder du masser af cykeltøj til herrer. Det er en del nemmere end at rende rundt fra den ene cykelforretning til den næste. Den slags renden frem og tilbage kan hurtigt komme til at føles uoverskuelig. Selvfølgelig kan de mange søgeresultater på cykeltøj til herrer også virke uoverskuelige, men du har bedre chancer for at finde lige præcis det cykeltøj, der passer til din stil.

Cykeltøj til herrer er desuden bedre end et par gamle speedos. Det kravler ikke op og så har du altså tøj til hele kroppen. 

Hvilken cykel skal du vælge?

Når du så har rodet nettet og måske fysiske forretninger igennem for cykeltøj til herrer, kan du overveje, hvilken cykel du vil begynde med. En professionel letvægtscykel kan hurtigt sprænge et hul i pensionsopsparingen, men det behøver ikke være så slemt. 

Til at starte med er det nok, at du har en ordentlig cykel, der blot kan stå på sine hjul uden at falde sammen. Men lad alligevel være med at tage den mest rustne du kan finde. Det ødelægger oplevelsen en del, hvis du skal bruge den halve dag på at ordne kæden hele tiden. Start med den bedste cykel du har. Når dine muller har opbygget et forsvarssystem mod den evigt frygtede mælkesyre, kan du overveje at købe en lettere og bedre cykel.

Træn dig selv langsomt op

Musklerne kommer ikke af sig selv. Desværre. Det kræver disciplin og træning at blive cykelrytter. Vingegaard vandt garanteret ikke ved at sutte ostepops-resterne af fingrene og rejse sig fra sin bløde sofa for at stige på cyklen, fordi han kom i tanke om, at der jo var noget om et cykelløb, han skulle deltage i. Nej, han vandt gennem hård træning. 

Hvis du vil nå op på hans niveau, eller bare i nærheden, er du også nødt til at træne hårdt. Hop i cykeltøjet når som helst du får tid og sæt dig et mål hver dag. Du kan f.eks. starte med 10 kilometer og derefter 20, 30, 40 og så videre. Når du føler dig klar, kan du også bestige nogle af de danske “bjerge”. 

Allerbedst ville det være, at du startede i en tidlig alder, men det er aldrig for sent at kaste sig ud i noget nyt. Ingen ved, om det virkelig kan føre til Tour de France en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*